Om att sälja guld

Det har varit mycket prat det sista om att priset på guld är för högt och kanske representerar råvaran guld rent utav en bubbla. I en tjurmarknad är det dock inte särskilt produktivt att tänka sådana tankar då det gör att du går ur din guldposition och en vinnande position. Vid något tillfälle men inte än, när guldet på marknaden slutligen nå en topp, kommer det att vara väldigt trånt vid utgången, alltså om att sälja.

Men vi är nästan nio år in i denna bull marknaden vad det gäller guld, och för mig verkar det som om det finns fler och fler människor som vill köpa guld så man bör inte ha så bråttom att sälja sin eventuella positioner i guld.
Köpa guld eller silver är en av de mest privata och svåra saker du kan göra i dagens samhälle. Alla produkters lager, en obligation eller fastighetsbranschen påverkar. Guld och silver kan köpas medkontanter från en lokal återförsäljare, vilket nästan inte kräver några uppgifter om ditt köp. Guld och silver kan också köpas online så att inte ens säljaren ser ditt ansikte. Det finns en stor marknad för detta då fler och fler inser fördelarna med att sälja guld online.


Många investerare inom ädelmetaller har ett starkt intresse av att bevara sin integritet. Vissa former av guld och silver försäljning och några sålda kvantiteter utlöser en rad krav på rapportering till Skatteverket. Detta gäller framför allt i USA.


Att sälja ditt guld och silver till en online-återförsäljare är lite mer komplicerat än att sälja till en butik men det är ändå enkelt och har andra fördelar. För att sälja guld och silver finns det två grundläggande alternativ. Om dina ädelmetaller lagras i ditt hem, måste du skicka dem till generalagenten. Leverera ditt guld i brev kan vara skrämmande, men det kan göras. Leverantören du säljer till står för kostnaden för ett rekommnderat brev som ofta är försäkrat till fler hundra tusen kronor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0